Ontdek de benodigde 3 Stappen om Taxichauffeur te Worden in Nederland en haal snel je taxipas!

Heb je altijd al gedroomd om taxichauffeur te worden? In Nederland is het mogelijk en hier zijn 3 eenvoudige stappen om die droom waar te maken!

Stap 1: Taxichauffeur Worden met de Juiste Kaart

De sleutel tot jouw toekomst als taxichauffeur begint met het verkrijgen van de juiste chauffeurskaart. Kies tussen de volledige chauffeurskaart taxi, waarmee je alle soorten taxivervoer mag uitvoeren, of de beperkte chauffeurskaart taxi, die je beperkt tot vaste passagiers, routes en tijden zonder financiële handelingen in de taxi.

Stap 2: Opleiding Volgen en Slagen voor het Taxi Vakbekwaamheid Examen

Geef je droom vleugels door je in te schrijven voor een opleiding bij een opleider naar keuze. Het hoeft geen officiële gecertificeerde opleider te zijn. Vervolgens is het tijd om de theorie onder de knie te krijgen en de uitdaging aan te gaan met het Taxi Vakbekwaamheid Theorie (TVT)-examen. Daarna komt het praktijkexamen – Taxi Vakbekwaamheid Praktijk Volledig (TVP) voor de volledige chauffeurskaart en Taxi Vakbekwaamheid Praktijk Beperkt (TVPC) voor de beperkte chauffeurskaart.

Stap 3: Officieel Erkend als Taxichauffeur

Nu je de opleiding hebt doorlopen en de examens hebt doorstaan, is het tijd om je droom werkelijkheid te maken. Dien je aanvraag in voor de chauffeurskaart taxi bij Kiwa Register. Vergeet niet een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een geneeskundige verklaring toe te voegen om je aanvraag compleet te maken.

Herhaal deze stappen en ontdek de voldoening van het officieel erkend worden als taxichauffeur. Word een onmisbare schakel in de mobiliteitsoplossingen van Nederland en leid passagiers veilig naar hun bestemming. Het is tijd om die droom te omarmen en taxichauffeur te worden!