Stappenplan voor het Verlengen van het Rijbewijs op 75-jarige Leeftijd

Als je 75 jaar of ouder bent en je wilt je rijbewijs verlengen, dan volg je onze stappenplan voor het verlengen van het rijbewijs op 75-jarige Leeftijd. Het proces vereist een medische keuring en het invullen van een Gezondheidsverklaring. Hieronder lees je hoe je dit aanpakt.

1. Vul een Gezondheidsverklaring in: De eerste stap is het invullen van een Gezondheidsverklaring. Hierin beantwoord je vragen over je gezondheid, waaronder medicijngebruik. Het digitaal invullen van deze verklaring via mijn.cbr.nl versnelt het verwerkingsproces.

2. Maak een afspraak met een keuringsarts: Nadat je de Gezondheidsverklaring hebt ingevuld, ontvang je bericht van het CBR om een afspraak te maken met een keuringsarts. Neem alle formulieren van het CBR mee naar je afspraak. Als je een medische aandoening hebt, zoals een oogaandoening of epilepsie, moet je mogelijk ook een medisch specialist bezoeken.

3. Laat je gezondheid onderzoeken: Tijdens de afspraak onderzoekt de arts je gezondheid en vult de nodige formulieren in. Als de arts online formulieren invult, worden deze automatisch naar het CBR gestuurd. Bij papieren formulieren moet je deze zelf naar het CBR opsturen.

4. CBR beoordeelt je aanvraag: Een arts van het CBR beoordeelt alle informatie en bepaalt of je nog geschikt bent om te rijden (rijgeschikt). Soms is een rijtest of aanvullende medische informatie nodig. Dan ontvang je opnieuw een verwijzing naar een arts en volgt opnieuw een beoordeling door het CBR.

5. Rijbewijs verlengen op 75-jarige leeftijd: Als het CBR akkoord is en je rijgeschikt bent bevonden, kun je je rijbewijs verlengen bij je gemeente.

Zorg ervoor dat je de Gezondheidsverklaring uiterlijk 4 maanden voor het verlopen van je rijbewijs invult. Het kan zijn dat je (aanvullend) medisch moet worden gekeurd. Het CBR beoordeelt je gezondheid aan de hand van deze verklaring.

Door deze stappen te volgen, kun je op een soepele manier je rijbewijs verlengen op 75-jarige leeftijd. Wil jij je rijbewijs verlengen op 75 jaar leeftijd en heb jij extra lessen nodig? Meld je aan op onze website en krijg de hulp die je nodig hebt om te kunnen slagen voor je rijtest!